Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka 4.14/5 (82.86%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na pudinkovou žemlovku

  • 1 ks vánočka
  • 1 litr mléka
  • 2 vejce
  • 4 oloupaná jablka
  • 1 pudink vanilkový
  • 250 g tvarohu – hrudkovitý
  • 1 balení vanilkového cukru
  • čokoládová poleva
  • cukr krystal dle chuti

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Jako první si uvaříme vanilkový pudink z 0,5 l mléka a 2-3 lžící cukru. Nastrouháme si jablka a připravíme si tvaroh, který smícháme s jedním vajíčkem, vanilkovým cukrem a lžící cukru.
  2. Vánočku si pokrájíme, jako když ji jdeme jíst a vložíme do větší nádoby vedle sebe (např. na pekáč). Do zbylého mléka přidáme jedno vejce, 1 lžíci cukru a rozmícháme. Zalijeme tím vánočku. Zapékací mísu si vytřeme máslem.
  3. Do zapékací mísy naskládáme první polovinu namočené vánočky, na to přidáme nastrouhaná jablka, polijeme uvařeným pudinkem a na pudink opatrně dáváme lžící připravený tvaroh. Nakonec přijde druhá polovina vánočky.
  4. Žemlovku dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme jen pokud povrch žemlovka ztmavne resp. zhnědne. Cca na 170 stupňů tak 25 minut (záleží na troubě, někde i 35 minut). Vychladlou žemlovku polijeme čokoládovou polevou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*