Broskvová žemlovka

Broskvová žemlovka

Broskvová žemlovka

Broskvová žemlovka 4.29/5 (85.71%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na broskvovou žemlovku

  • 6 starších rohlíků,
  • 300 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • 100 g sušených rozinek,
  • 250 g tvarohu,
  • 1 konzervu broskví,
  • 2 PL krystalového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 3 PL rumu.

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Mezi tím si rohlíky nakrájíme na kolečka a namáčíme v mléce, jen tolik, aby rohlíky zvlhly, ale aby se nerozmočily a ukládáme na dno zapékací mísy.
  2. Předem namočené rozinky do rumu rozmícháme s tvarohem, se žloutky a vanilkovým cukrem. Broskve si nakrájíme na měsíčky.
  3. Na rohlíky dáme vrstvu tvarohu, pak vrstvu broskví a opět rohlíky namočené v mléce. Pečeme při 200 °C cca 10 minut, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 15 minut.
  4. Před dopečením přidáme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přidali 2PL krystalového cukru. Pečeme ještě dalších cca 10 min, dokud sníh nezhnědne. Pokud máte po ruce můžete přidat i sekané ořechy. Chuť žemlovky určitě vylepší.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*