Nepečená ořechová žemlovka

Nepečená ořechová žemlovka

Nepečená žemlovka s vlašskými ořechy

Nepečená žemlovka s vlašskými ořechy 4.57/5 (91.43%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na nepečenou ořechovou žemlovku

  • 2-3 rohlíky,
  • 1 l mléka,
  • 250 g cukru krystal,
  • 100 g moučkového cukru,
  • 300 g mletých vlašských ořechů,
  • špetku strouhané citronové kůry,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 150 g másla

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Rohlíky nakrájíme na větší, asi 2 cm silná kolečka. Mléko svaříme s krystalovým a vanilkovým cukrem a s citrónovou kůrou. Máslo rozpustíme a dáme vychladnout.
  2. Rohlíky dáme na větší sítko a přelijeme vařícím mlékem. Tekutinu pod sítkem zachytíme a postup zopakujeme, až se většina mléka vsákne do rohlíků.
  3. Rohlíky rozdělíme na talíře a posypeme mletými ořechy, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*