Žemlovka s vanilkovým šodó

Žemlovka s vanilkovým šodó

Žemlovka s vanilkovým šodó

Žemlovka s vanilkovým šodó 4.33/5 (86.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s vanilkovým šodó

  • 8 rohlíků
  • 1 l mléka
  • 12 vajec (6 na žemlovku a 6 na sníh a šodó)
  • cukr
  • skořice
  • vanilka
  • 250 ml smetany
  • citron
  • 6 jablek
  • 125 g másla
  • 500 g tvarohu

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a dobře je namočíme ve směsi rozšlehaných 6 vajec, mléka a cukru.
  2. Plech vymažeme a dno „vysteleme“ polovinou namočených rohlíků.
  3. Tvaroh utřeme s vanilkovým luskem a 4 lžícemi cukru. Jablka nastrouháme a smícháme se skořicí, cukrem a citrónovou šťávou.
  4. A pustíme se do vrstvení. Na rohlíky dáme tvarohovou vrstvu, pak vrstvu jablek a zakončíme opět vrstvou rohlíků. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca asi 45-60 minut při 180 ° C.
  5. Mezitím si připravíme sníh a krém. Bílky utřeme s 2 PL cukru na tuhý sníh. Takto připravený sníh natřeme před dopečením na žemlovku a dopečeme dozlatova.
  6. Vanilkové šodó si připravíme tak, že nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme 250 ml smetany ve které jsme vyvařit vanilkový lusk.
  7. Kdo má rád, může nakonec ozdobit rozinkami.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*