Banánová žemlovka s tofu krémem ze špaldového chleba

Banánová žemlovka s tofu krémem ze špaldového chleba

Banánová žemlovka s tofu krémem ze špaldového chleba

Banánová žemlovka s tofu krémem ze špaldového chleba 4.57/5 (91.43%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku ze špaldového chleba

  • 12 plátků špaldového chleba
  • 2 vaječné žloutky
  • 3 dl sójového mléka
  • 2 PL medu
  • 1 KL vanilkového aroma
  • 1 banán
  • trocha kokosového oleje a mletého kokosu

Ingredience - co budete potřebovat na tofu krém

  • 200 g bílého tofu
  • 2 PL medu
  • 3 PL sójového mléka
  • 1 hrst sušených rozinek
  • 2 vaječné bílky

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Špaldový chleba si nakrájíme na tenké plátky cca 10 cm dlouhé a 5 cm široké.
  2. Žloutky utřeme s medem v teplém mléce. Nakonec přidáme lžičku vanilkového aroma.
  3. Dno dortové formy o průměru 20 cm vymažeme kokosovým olejem a posypeme mletým kokosem. Polovinu plátků chleba namočíme pořádně do mléka a uložíme do formy tak, aby bylo celé dno pokryté chlebem. Na krém si rozmixujeme tofu sýr s trochou mléka a medem, přidáme nakonec rozinky.
  4. Krém natřeme na vrstvu chleba a poklademe plátky banánu.
  5. Banány přikryjeme druhou vrstvou chleba namočeného v mléce se žloutky. Pokud nám zbude nějaké mléko, potřeme jím ještě vrch druhé vrstvy chleba nebo ho celé nalijeme na žemlovku. Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
  6. Po 30-ti minutách natřeme na žemlovku ušlehaný sníh z 2 bílků a dáme zpět do trouby a dopečeme při teplotě 150 stupňů asi 10 minut. Žemlovku necháme trochu vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*