Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní

Borůvková žemlovka s cheesecake náplní 4.38/5 (87.50%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat borůvkovou žemlovku

  • 6 šálků starších rohlíků nakrájených na kostky
  • 2 šálky borůvek (čerstvé nebo mražené)
  • 1/2 šálku krájených mandlí
  • 3 šálky plnotučného mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • Trocha javorového sirupu nebo medu
  • Špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na náplň

  • 1 balení (250 g), smetanového sýru
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Máslem vymažte zapékací mísu a dejte ji chvíli stranou.
  2. Ve středně velké míse udělejte mléko-vaječnou směs: smíchejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo, javorový sirup (nebo trochu medu) a sůl a šlehejte, dokud nebude vše pořádně promícháno.
  3. V jiné malé misce si udělejte směs z cheesecake: rozbijte smetanový sýr vidličkou, přidejte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu a dobře promíchejte.
  4. Naskládejte polovinu kostek z rohlíku do spodní části zapékací mísy, na to dejte potom 1 šálek borůvek. Pomocí lžičky přidejte cheesecake směs a udělejte pěknou vrstvu. Pak zase dejte zbývající kostky pečiva a následuje druhý šálek borůvek.
  5. Nalijte na to mléčnou směs. Ujistěte se, že všechny kostky pečiva se navlhčí (pomožte tomu špachtlí v případě potřeby). Nechte po dobu alespoň 1 hodinu (nebo až do 24 hodin), v chladničce.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Posypeme žemlovku mandlemi. Přikryjte pokličkou (nebo fólií či alobalem) a pečte 30 minut. Pak dejte pokličku (fólii či alobal) pryč a pokračovat v pečení po dobu dalších 15-20 minut, dokud horní vrstva nebude nafouknutá a pěkně zlatavá. Po vytáhnutí nechte chladnout po dobu alespoň 10 minut.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*