Jablečná žemlovka s vanilkovým přelivem

Jablečná žemlovka s vanilkovým přelivem

Jablečná žemlovka s vanilkovým přelivem

Jablečná žemlovka s vanilkovým přelivem 4.17/5 (83.33%) 12 votes

Ingredience - co budete potřebovat na tuto jablečnou žemlovku

  • 200g másla
  • 1 balíček tvarohu
  • 5 jablek
  • 5 housek nebo rohlíků
  • 100 g rozinek
  • 100g slunečnicových semínek
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 KL skořice
  • citronová kůra
  • 200 ml mléka

Ingredience - co budete potřebovat na vanilkový přeliv

  • 100 g cukru krystal
  • 400 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Tvaroh smícháme spolu s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Housky nakrájíme na plátky a namočíme je v misce s mlékem. Pak s nimi vyplníme dno zapékací formy.
  2. Na vrstvu housek rozetřeme tvaroh a pak ji zakryjeme vrstvou jablek, posypeme rozinkami, skořicí a slunečnicovými semínky. Takto budeme pokračovat, dokud se nám neminou všechny suroviny. Zakončíme houskou, kterou pokryjeme pláty másla. Pečeme v předehřáté troubě do zlata.
  3. Vanilkový přeliv si připravíme z 300 ml mléka, které přivedeme k varu. V šálku smícháme zbylé mléko, cukr a vanilkový prášek a nalijeme ho do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, dokud nám pudink pěkně nezhoustne.
  4. Žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme ji prolitou vanilkovým pudinkem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*