Žemlovka s hruškami a se švestkami

Žemlovka s hruškami a se švestkami

Žemlovka s hruškami a se švestkami

Žemlovka s hruškami a se švestkami 4.25/5 (85.00%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s hruškami a se švestkami

  • 4 hrušky z kompotu,
  • 12-15 větších švestek,
  • 250ml hruškového džusu,
  • 1 lžičku perníkového koření,
  • 60 g másla,
  • 80 g jemných ovesných vloček,
  • 50 g podrcených piškotů,
  • 50 g nasekaných mandlí,
  • 4 plátky toastového chleba (případně nakrájené housky či vánočky),
  • 2 lžíce citronové šťávy,
  • 1 lžíce medu,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy,
  • lístky meduňky na ozdobu

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Hrušky nakrájíme na osminky, švestky rozpůlíme a vykostíme. Hruškový džus přivedeme k varu, vložíme do něj ovoce, přidáme citronovou šťávu, med, perníkové koření a povaříme.
  2. Z 3/4 másla, ovesných vloček, podrcených piškotů a mandlí si vymícháme sypkou směs. Chléb potřeme zbylým máslem a posypeme cukrem.
  3. Formu na zapékání potřeme tukem, vysypeme strouhankou a uložíme do ní plátky chleba. Na chléb rozvrstvíme ovoce, které vyndáme ze šťávy.
  4. Na hrušky a švestky nasypeme sypkou směs, zalijeme džusem a vložíme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C u horního ohřevu. Pečeme cca 25-30 min. Na závěr ozdobíme žemlovku lístky meduňky.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*