Ořechová žemlovka

Ořechová žemlovka

Ořechová žemlovka

Ořechová žemlovka 4.33/5 (86.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na ořechovou žemlovku

  • 1 sendvičový chleba (nebo velká bageta),
  • 400 ml mléka,
  • 80g krystalového cukru,
  • 1 žloutek,
  • sůl,
  • kůra z 1 citronu,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 150 g mletých vlašských ořechů,
  • 80 g moučkového cukru,
  • 40 g másla

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Sendvičový chleba (nebo bagetu) nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vyložíme jím formu na zapékání.
  2. V misce rozšleháme mléko se žloutkem, s cukrem, se špetkou soli, s citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na sendvič či bagetu, aby nasákla.
  3. Na sendvičový chleba či bagetu nasypeme ořechy s cukrem. Vrch pokapeme rozpuštěným máslem.
  4. Formu vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme do zlatohněda. Zapékáme na 170-180 stupňů cca 25 minut. Podáváme s ovocným kompotem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*