Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré

Žemlovka s jablkovým pyré 4.40/5 (88.00%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s jablkovým pyré

  • 400 g vánočky z předchozího dne,
  • 600 g jablečného pyré,
  • 2 lžíce rumu,
  • špetka mleté skořice,
  • 800 ml mléka,
  • 180 g krystalového cukru,
  • 5 vajec,
  • 120 g másla,
  • 50 ml smetany,
  • 30 g hladké mouky,
  • 80 g mandlových lupínků,
  • máslo na vymazání formy,
  • skořicový cukr na posypání

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Jablečné pyré smícháme s rumem, 2 PL cukru a se skořicí. Pekáč nebo formu na zapékání vymažeme máslem.
  2. Polovinu plátků vánočky rozložíme do formy, natřeme na ně ochucené jablečné pyré a přikryjeme zbylými plátky vánočky. Mléko rozmícháme s vejci a se 4 PL cukru, nalijeme do formy a žemlovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 minut.
  3. Máslo rozpustíme, smícháme s moukou, mandlemi se zbylým cukrem a smetanou. Směs rovnoměrně rozložíme na předpečenou žemlovku (po 25 minutách) a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Podáváme posypané skořicovým cukrem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*