Ananasová žemlovka

Ananasová žemlovka

Ananasová žemlovka

Ananasová žemlovka 4.29/5 (85.71%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na ananasovou žemlovku

  • 3/4 bochníku toustového chleba
  • 4 vejce
  • 400g drceného ananasu
  • Půl šálku roztátého másla
  • 1 hrnek cukru
  • Sůl

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Nakrájejte chleba na kostky. Měli byste mít dostatek kusů k vyplnění zapékací misky. Umístěte chléb do velké mísy a necháme odstát nezakryté po dobu nejméně hodiny. Chcete, aby chléb byl trochu ztvrdlý tak, že zůstane pevný, když přidáte krém.
  2. Předehřejte troubu na 160 stupňů. Lehce vymažte zapékací misku a dejte stranou.
  3. Ve velké míse rozbijte vejce a smíchejte s plechovkou drceného ananasu, rozpuštěným máslem a cukrem. Poté, co pečlivě směs vymícháte nalijte na kostky chleba. Opatrně promíchejte a nechte toustový chléb nasáknout směs.
  4. Pečeme po dobu 45 minut nebo dozlatova. Můžeme podávat polité jemně javorovým sirupem nebo medem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*