Ostružinová žemlovka

Ostružinová žemlovka

Ostružinová žemlovka

Ostružinová žemlovka 4.29/5 (85.71%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na ostružinovou žemlovku

  • 1 bochník chleba, nebo bagety či rohlíky (nakrájíme na kostky)
  • 2 šálky čerstvých nebo mražených ostružin
  • 1 šálek smetany
  • 4 šálky plnotučného mléka
  • 6-8 velkých vajec
  • 150-200g cukru (dle chuti)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • Špetka soli

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Nakrájejte pečivo na kostky. Dejte kostky chleba a ostružiny do zapékací misky a promícháme, aby ostružiny a pečivo byly naskládány rovnoměrně.
  2. Ve velké míse rozšleháme smetanu, plnotučné mléko, vejce, cukr, vanilkový extrakt, skořici, muškátový oříšek a špetku soli.
  3. Nalijte tuto směs na chlebové (či bagetové) kostky. Zakryjte a necháme uležet a nasáknout po dobu nejméně 1-2 hodiny.
  4. Předehřejte troubu na cca 180 stupňů. Pečeme odkryté po dobu cca 45 minut – prostě dozlatova.
  5. Před podáváním nechte tak 10-20 minut vychladnout.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*