Žemlovka s pudinkem a tvarohem
Žemlovka s pudinkem a tvarohem
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s pudinkem a tvarohem
- 6-7 starších rohlíků
- 2 vejce
- 100 g rama máslová
- 1 kelímek tvarohu (hrudky)
- 1 ks vanilkový pudink
- 400 ml plnotučného mléka
- 2 vanilkové cukry
- 100 g cukru
- 350 ml jablečného pyré (nastrouhaná jablka)
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Starší rohlíky nakrájíme na kousky. Třeba na kolečka. Žloutky utřeme s cukrem a trochou másla. Do směsi přidáme rohlíky, pořádně promícháme.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do rohlíků.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu směsi. Pak navrstvíme jablečné pyré. Pak na to dáme hrudkovitý tvaroh a posypeme vanilkovým cukrem.
- Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink s přidáním 2PL cukru. Dáme ho na tvarohovou vrstvu.
- Nakonec navrstvíme zůstatek směsi z rohlíků. Takto naplněnou zapékací mísu dáme do trouby péct na 190-200 stupňů a pečeme cca 35-40 minut. Dokud nebude žemlovka pěkně zlatavá.