
Žemlovka bez tvarohu
Žemlovka bez tvarohu
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku bez tvarohu
- 2-3 vejce
 - 5-8 rohlíků (starší, i mírně tvrdší)
 - 6 dcl mléka
 - cukr krystal
 - cukr krupice
 - skořice
 - rozinky
 - 4-5 jablek (švestky nebo jiné ovoce, prostě dle chuti)
 - máslo
 - strouhanka
 
Jak postupovat při přípravě žemlovky?
- Rozmícháme dvě vejce. Nakrájíme rohlíky na kolečka, pokrájíme jablka na plátky. Mléko smícháme s vejci.
 - Pekáč vymažeme máslem (nebo jiným tukem – super je třeba kokosový olej) a vysypeme strouhankou.
 - Na dno umístíme těsně vedle sebe pokrájená kolečka rohlíků. Na rohlíky naklademe jablka, posypeme cukrem (krystal), skořicí a rozinkami.
 - Polijeme směsí mléka a vajec. Vytvoříme další vrstvu úplně stejným způsobem. Na tuto novou vrstvu naklademe rohlíky a lehce zalijeme mlékem s vejci.
 - Dáme do trouby a pečeme na cca 170 stupňů asi 30 – 40 minut. Prostě než bude žemlovka pěkně dozlatova.
 - Nakonec můžeme posypat práškovým cukrem.
 






 Porcí: 4-6
 Čas přípravy: 60 min.
 Obtížnost: Snadné