Žemlovka z toustového chleba s džemem

Žemlovka z toustového chleba s džemem

Žemlovka z toustového chleba s džemem

Žemlovka z toustového chleba s džemem 4.38/5 (87.50%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s džemem

  • 400 g bílého toastového chleba
  • meruňkový džem dle chuti
  • jahodový džem dle chuti
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 40 g mletých ořechů
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • čtvrt lžičky mleté skořice

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Polovinu plátků toustového chleba natřeme jahodovým džemem a dva plátky vždy spojíme.
  2. Druhou část plátků potřeme meruňkovým džemem, posypeme mletými ořechy a rovněž spojíme vždy dva plátky.
  3. Okraje toustových chlebů odřízneme, rozkrojíme napůl nebo pokrájíme na menší části a z obou stran potřeme rozpuštěným máslem.
  4. Zapékací mísu potřeme máslem a naplníme takto připraveným chlebem.
  5. Celé vejce rozšleháme, přidáme žloutek, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a vyšleháme.
  6. Směsí zalijeme pečivo v zapékací míse, povrch posypeme hnědým cukrem smíchaným se skořicí, pokapeme máslem a zapečeme ve vyhřáté troubě při 190 stupních Celsia. Pečeme asi 40 minut, až bude žemlovka pěkně do hněda.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*