Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi 4.17/5 (83.33%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s mandlemi a skořicí

  • 6 starších rohlíků
  • 4 střední jablka
  • 4 PL cukru (moučkového)
  • 1 KL mleté skořice
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • hrudkovitý tvaroh
  • rozinky dle chuti
  • mandlové lupínky

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. V mléce rozmícháme žloutky a trochu cukru. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namáčíme je v takto připraveném mléce. Vyložíme jimi formu.
  2. Jablka očistíme, oloupeme, nakrájíme na plátky, posypeme cukrem a skořicí a naložíme je do formy, posypeme rozinkami, které jsme nejprve namočily do horké vody.
  3. Tvaroh smícháme se lžící cukru a navrstvíme na jablka. Vrch přikryjeme namočenými rohlíky, zakryjeme alobalem a dáme péct cca na 170-180 °C asi na 40-45 minut, poté odkryjeme a zapečeme.
  4. Žemlovku necháme mírně vychladnout, pak ji překlopíme na plech nebo zapékací podnos. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, žemlovku celou potřeme sněhem, posypeme mandlovými lupínky a dáme opět na pár minut zapéct. Pak můžeme pěkně podávat.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*