Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi

Žemlovka se skořicí a s mandlemi 4.60/5 (92.00%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s mandlemi a skořicí

  • 6 starších rohlíků
  • 4 střední jablka
  • 4 PL cukru (moučkového)
  • 1 KL mleté skořice
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • hrudkovitý tvaroh
  • rozinky dle chuti
  • mandlové lupínky

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. V mléce rozmícháme žloutky a trochu cukru. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namáčíme je v takto připraveném mléce. Vyložíme jimi formu.
  2. Jablka očistíme, oloupeme, nakrájíme na plátky, posypeme cukrem a skořicí a naložíme je do formy, posypeme rozinkami, které jsme nejprve namočily do horké vody.
  3. Tvaroh smícháme se lžící cukru a navrstvíme na jablka. Vrch přikryjeme namočenými rohlíky, zakryjeme alobalem a dáme péct cca na 170-180 °C asi na 40-45 minut, poté odkryjeme a zapečeme.
  4. Žemlovku necháme mírně vychladnout, pak ji překlopíme na plech nebo zapékací podnos. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh, žemlovku celou potřeme sněhem, posypeme mandlovými lupínky a dáme opět na pár minut zapéct. Pak můžeme pěkně podávat.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*