Žemlovka z croissantů

Žemlovka z croissantů

Žemlovka z croissantů

Žemlovka z croissantů 3.89/5 (77.78%) 9 votes

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku z croissantů

  • 3-4 celých velkých vajec
  • 6-8 žloutků
  • 400-500ml smetany
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 6 croissantů (starších)
  • 1 šálek rozinek (dle chuti)

Jak postupovat při přípravě žemlovky?

  1. Předehřejte troubu na 180-190 stupňů.
  2. Ve středně velké misce rozšleháme spolu celé vejce, žloutky, smetanu, cukr a vanilku. Tuto směs dejte chvíli stranou.
  3. Rozpůlte croissanty v polovině vodorovně. Dejte na dno zapékací mísy tyto půlky croissantů. Na ně dejte rozinky. Pak opět půlky croissantů (hnědou stranou nahoru). Dbejte na to, aby rozinky byly mezi půlkami croissantů.
  4. Nalijte smetanovou směs přes croissanty a nechte máčet po dobu 10 minut. Můžete croissanty i jemně tisknout, ať pomůžete vsáknutí směsi.
  5. Nyní přichází pečení. Ideální je péct tuto žemlovku tak, že dáte zapékací mísu na vyšší pekáč a zalijete to do poloviny horkou vodou. Takto pečte tak 35-40 min. Prostě až bude žemlovka na povrchu pěkně zlatavá.
  6. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*